Showroom Tielt open deze zomer. Showroom Burocomfort Sint-Niklaas gesloten van 22 juli tem 2 augustus. Magazijnverkoop weekend 31 augustus & 1 september.

Hoe kies ik de juiste bureaustoel?

Heel wat mensen zijn er zich niet van bewust hoe belangrijk het is om een juiste bureaustoel te kiezen. Daardoor brengen werknemers vaak hun werkuren door op een stoel die niet geschikt is voor hen, wat leidt tot een negatief effect op de gezondheid. Investeer daarom in een nieuw en ergonomisch exemplaar en kies de juiste bureaustoel met onze hulp. Wij helpen je graag de geschikte variant te vinden die comfort en steun biedt waar nodig.

 

Waarom kiezen voor een ergonomische bureaustoel?

Een ergonomische bureaustoel stimuleert een juiste zithouding en voorkomt zo lichamelijke klachten. Ergonomische stoelen zijn aanpasbaar in hoogte, zitting en hebben verstelbare arm- en rugleuningen. Op deze manier kan de stoel voor iedereen persoonlijk worden ingesteld en aangepast worden aan het lichaam en hun voorkeuren. Ergonomische bureaustoelen zijn gezonder voor je lichaam en zorgen bovendien ook voor minder stress. Het is belangrijk om bij het kiezen van een ergonomische bureaustoel rekening te houden met verschillende aspecten:

- De zit-duur: hoe langer je moet neerzitten, hoe belangrijker het comfort van de stoel is. Ergonomische bureaustoelen moeten door hun instellingen steun blijven geven gedurende de hele dag.

- Het type job: kijk bij het kiezen van de bureaustoel ook naar de mogelijkheid om de bureaustoel te verstellen bij het wisselen van taak. Werk je bijvoorbeeld aan een ZitSta tafel? Dan is ook de instelling van de hoogte belangrijk.

- Je persoonlijke lichaamsbouw: zorg ervoor dat de bureaustoel kan worden aangepast naar je lengte en gewicht. Op die manier zal je lichaam zich helemaal thuis voelen.

Waarop letten bij het kiezen van een ergonomische bureaustoel?

Naast de zit-duur, het type job en je persoonlijke lichaamsbouw zijn enkele andere factoren ook van belang, zoals bijvoorbeeld het materiaal. Maak de juiste afweging tussen comfort, onderhoudsgemak en bescherming. Kies een bureaustoel die gemaakt is uit kwaliteitsmateriaal en daarbij robuust genoeg is om langdurige belasting aan te kunnen. De ideale bureaustoel heeft bovendien een ademende stof en is makkelijk in onderhoud.

Verder is een kantelbare rugleuning een onmisbaar aspect. Hierbij kun je de lendensteun (de ondersteuning in de onderrug) verstellen. Ga rechtop zitten, zo ver mogelijk naar achter in je bureaustoel. Zorg er vervolgens voor dat je onderrug goed ondersteund wordt door de rugleuning. Zo komt je onderrug in een comfortabele en neutrale houding zonder dat je onderuit zakt.

Ruim aanbod ergonomische bureaustoelen

Een ergonomische bureaustoel uit ons uitgebreid gamma is de beste garantie voor een optimale houding gedurende de volledige werkdag. Want het voorkomen van last aan de rug of een slechte houding terwijl je werkt, start bij het kiezen van een comfortabele bureaustoel.

Benieuwd wat jouw ideale ergonomische bureaustoel is? Test het hier via onze keuzehulp!

Vorige post
Volgende post
afbeelding

Heb je nog een vraag over dit onderwerp? Contacteer onze adviseurs.