Showroom Tielt open deze zomer. Showroom Burocomfort Sint-Niklaas gesloten van 22 juli tem 2 augustus. Magazijnverkoop weekend 31 augustus & 1 september.

Collectie van topdesigner Verner Panton - Buro International

Verner Panton

Designer

Verner Panton

De Deense architect en ontwerper Verner Panton (1926-1998) behoort tot de meest vooraanstaande en innovatieve ontwerpers die actief waren in de tweede helft van de 20e eeuw. Gedurende zijn lange carrière creëerde hij een uitgebreid en veelzijdig oeuvre waarin zijn voorkeur voor gedurfde kleuren en zijn vaardige omgang met elementaire geometrische vormen en figuren tot uiting kwamen.

Meubilair stond centraal in het creatieve werk van Verner Panton, zoals de iconische Cone Chair en de Panton Chair, ontwikkeld in samenwerking met Vitra, die een van zijn bekendste creaties is. Daarnaast ontwierp Verner Panton talloze lampen en textielproducten. De interieurs die hij ontwierp, waarin hij elementen uit alle gebieden van zijn werk combineerde tot een soort synthese van de kunsten, vertegenwoordigen het creatieve hoogtepunt van zijn oeuvre. Voorbeelden hiervan zijn onder andere het Spiegel Publishing House in Hamburg (1968), de Visiona-tentoonstellingen in Keulen (1968 en 1970) geproduceerd voor het chemiebedrijf Bayer, en het restaurant Varna bij Aarhus (1971).

Enkele van Verner Panton's meest beroemde werken, zoals de Panton Chair en de Panthella Lamp, worden al tientallen jaren onafgebroken geproduceerd of zijn de afgelopen jaren opnieuw in productie genomen.