Showroom Tielt open deze zomer. Showroom Burocomfort Sint-Niklaas gesloten van 22 juli tem 2 augustus. Magazijnverkoop weekend 31 augustus & 1 september.

Werken op een Deskbike bevordert concentratie en productiviteit

Wetenschappelijk onderzoek aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) bevestigt wat wij van Ergo-Advice al lang vermoedden: werken op een Deskbike heeft een positief effect op werkprestaties en bevordert de concentratie.

In de afgelopen jaren is er veel nadruk gelegd op het creëren van dynamische werkplekken en het vermijden van langdurig zitten. Een van de manieren om dit doel te bereiken is door gebruik te maken van de Deskbike, een fiets die onder een in hoogte verstelbaar bureau geplaatst wordt en waarmee je al fietsend je taken kunt uitvoeren, als afwisseling van langdurig stilzitten.

Er bestond geen twijfel over de effectiviteit van de Deskbike om langdurig zitten te vermijden, maar veel mensen vroegen zich af of we dezelfde productiviteit en concentratie zouden kunnen behouden terwijl we fietsen tijdens het werk. Het onderzoek van de VUB geeft nu duidelijkheid over dit onderwerp.

De onderzoekers hebben getest of de deelnemers aan het onderzoek dezelfde typesnelheid konden handhaven terwijl ze aan het fietsen waren. Ook werd het kortetermijngeheugen, de reactiesnelheid en de concentratie van de fietsende deelnemers vergeleken met de deelnemers die op een gewone bureaustoel werkten.

De resultaten waren zeer positief voor de Deskbike. De onderzoekers constateerden dat de typesnelheid en het kortetermijngeheugen op hetzelfde niveau bleven wanneer mensen fietsen terwijl ze aan het werk zijn. Sterker nog, de reactiesnelheid was opmerkelijk beter bij de fietsende deelnemers aan het onderzoek!

De onderzoekers concluderen dat werken op een Deskbike niet alleen de fysieke gezondheid ten goede komt door meer beweging tijdens het werk, maar ook de alertheid en productiviteit verbetert. Het enige wat dus achteruitgaat door het werken op een Deskbike zijn de gezondheidsrisico's van langdurig zitten tijdens het werk!
Vorige post
Volgende post

Heb je nog een vraag over dit onderwerp? Contacteer onze adviseurs.